Jaimy en Wendy

By Patrick Bongers

16/06/2024

Vorig jaar moesten Jaimy en Wendy noodgedwongen hun bruiloft uitstellen, net als voor vele andere bruidsparen een enorme domper. Dit jaar mocht het gelukkig allemaal doorgaan en hebben zij er werkelijk een prachtige dag van gemaakt! Tot in de details hadden zij alles geregeld. Aan het begin van de ochtend waren zowel Jaimy als Wendy zich klaar aan het maken voor de dag van hun leven. Terwijl Wendy opgemaakt werd door Annemarie was Jaimy bezig zich in zijn pak te steken. Ook hier weer was er op de details gelet, van Jaimy’s hippe schoenen tot zijn manchetknopen, alles ging perfect samen bij zijn groene pak. De jurk van Wendy hing klaar voor haar in Slot Moermond, klaar voor een sprookjesachtige dag. Hier werd zij geholpen door haar moeder en zus om vervolgens Jaimy versteld te doen staan op de brug van het slot. En natuurlijk haar vader ook, die was druk bezig met de finishing touches aan te brengen (samen met de vele vrienden en familie), welke het niet droog kon houden toen hij haar zag.

Samen met het bruidspaar hebben wij een prachtige wandeling door de omgeving gemaakt en prachtige foto’s gemaakt. Op het landgoed zijn tal van mooie plekjes te vinden met romantische doorkijkjes en taferelen. Na deze shoot gingen zij even lekker relaxen, lunchen en opfrissen voor de ceremonie.  De gasten werden ontvangen door de ceremoniemeester van de dag, de moeder van Jaimy, welke vervolgens het woord gaf aan Jaimy’s vader die de trouwceremonie zou voltrekken. Hierna was het de beurt aan Wendy om door haar vader weggeven te worden. Alles bij elkaar was het een persoonlijke en intieme ceremonie. Na een korte pauze was er in de ridderzaal van het slot een kerkelijke dienst. Hier werd huwelijk het door de dominee nogmaals voor de kerk behandeld. Aan het eind kreeg het bruidspaar natuurlijk een eigen bijbel mee naar huis.

Wat doe je na deze ceremonies? Natuurlijk proosten op de gezondheid en de toekomst van het bruidspaar. Hier hoort uiteraard een bruidstaart bij, deze is door Wendy’s zus gemaakt, hoe tof is dat! Naast een heerlijke taart had zij nog cupcakes en Macarons gemaakt voor erbij. Dat Wendy haar man door en door kent blijkt is zonder twijfel. Op het laatste moment heeft zij nog een whisky-bar geregeld zodat Jaimy met zijn club ook van een heerlijke koele whisky konden genieten.

Dat hun familie hun graag in het zonnetje wilde zetten bleek uit een echt, en ik overdrijf niet, super toffe films die zij hebben opgenomen. Waaronder “Jaimy Born to be wild” waarin hun vele familie, vrienden, oude kennissen, collega’s en dergelijke leuke verhalen vertelde over het bruidspaar. Hierna was het de hoogste tijd om lekker te gaan dineren, na een speech van het bruidspaar uiteraard. Voor mij hield deze prachtige dag hier op, zij hebben echter nog een geweldige avond beleefd met een gezellig feest.

Ik had nog veel meer kunnen vertellen over hun trouwdag maar ik laat liever de volgende platen het werk doen:

 


 

 

 

Tags: , , , , , ,

About Patrick Bongers

Fotografie is voor mij een creatieve uitlaatklep waarin ik mijn hart en ziel kan leggen. Mede hierdoor dat ik maar een beperkt aantal bruiloften schiet per jaar. Naast bruiloften heb ik net mijn mijn studie HBO-Pedagogiek afgerond, heel kort gezegd: de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren. Een echt mensenvak dus. Ik benader mijn fotografie net zo: mensen staan voorop. Jullie geluk en tevredenheid is waar ik het voor doe.